Pop Ali Constructii

FISA TEHNICA VANDEX RAPID XL

HOME DESPRE NOI SERVICII LUCRARI ANGAJARI CONTACT

Vanzari Vandex: Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com

FISA TEHNICA VANDEX RAPID XL

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Mortar de reprofilare rapid

• Dupa 2 ore – rezistent la incarcare
• Se poate aplica un strat de 100 mm intr-un singur ciclu de lucru
• Ranforsat cu fibre
• Destinat utilizarii la canale de vizitare si canale de reziduuri menajere1. DESCRIEREA PRODUSULUI VANDEX RAPID XL este un mortar de reprofilare cu intarire rapida pe baza de ciment, gata preparat, monocomponent, ranforsat cu fibre.

2. DOMENII DE APLICARE - VANDEX RAPID XL este un mortar de reparatie versatil, pentru suprafete din beton orizonatale si verticale.

3. PROPRIETATI - VANDEX RAPID XL este un mortar cu contractii reduse. Fiind un material ranforsat cu fibre are o rezistenta substantiala la abraziune si este capabil sa preia uzuri mecanice ridicate. Materialul poate fi aplicat la grosimi mari. Procesul de intarire este accelerat ceea ce face ca VANDEX RAPID XL sa devina rezistent la incarcare dupa numai 2 ore. VANDEX RAPID XL rezista la actiunea apelor uzate menajere.

4. PREGATIREA SUPRAFETEI - Suportul ce urmeaza a fi tratat trebuie sa fie sanatos si neted, cu porii deschisi si fara cavitati de suprafata, fisuri mari sau bavuri. Bitumul, uleiurile, grasimile, resturile de vopsea, laptele de ciment si betonul deteriorat trebuie indepartate prin mijloace corespunzatoare (ex. spalare cu jet de apa sub presiune, sablare). In momentul aplicarii suportul se umezeste intens acesta trebuind sa fie umed dar nu ud. Toate urmele de apa de pe suprafetele verticale si orizontale trebuie indepartate.

5. AMESTECAREA - Se amesteca 25 kg de VANDEX RAPID M cu 3-4 litri de apa curata intr-un recipient curat timp de cel putin 3 minute pana la realizarea unei consistente omogene fara cocoloase. Utilizati un mixer mecanic. Daca amestecul incepe sa se intareasca nu adaugati apa, pentru refacerea lucrabilitatii se reamesteca.

6. MODUL DE APLICARE - VANDEX RAPID XL se aplica cu fierul de glet la o grosime a stratului de pana la 10 cm intr-un ciclu de lucru. Pentru surafete mici cum ar fi capacele sau reparatiile locale VANDEX RAPID XL poate fi aplicat la o grosime a stratului de pana la 20 cm. Pentru aderenta se striaza cu mistrial dupa aplicare si daca trebuie aplicate alte straturi se asperizeaza putin suprafata cat timp aceasta este inca umeda.

7. INTARIREA - Pe durata intaririi se mentine umiditatea si se asigura o protectie corespunzatoare impotriva conditiilor climatice extreme (ex. ploaie, vant, soare, inghet). Evitati contactul cu apa curgatoare aprox. 2 ore dupa aplicare.

8. CONSUM - Pentru realizarea unui strat de 10 mm grosime sunt necesare 20 kg de VANDEX RAPID XL/m2.

9. MOD DE AMBALARE - Saci de 25 kg din harte dublati la interior cu folie de polietilena.

10. DEPOZITARE - Daca se depoziteaza intr-un spatiu uscat, in ambalajul original, nedesfacut si nedeteriorat, garantia produsului este de 12 luni.

11. DATE TEHNICE

Aspect Pulbere
Culoare Gri
Greutate specifica mortar uscat 1,5 kg/l
Timpul de intarire aprox. 30-60 min.
Rezistenta la compresiune 1 h: 0,5 N/mm2
3 h: 2,0 N/mm2
1 zi: 13 N/mm2
28 zile (in apa): 50 N/mm2
Rezistenta la incovoiere 28 zile (in apa): 8,5 N/mm2
Aderenta (dupa 28 de zile) > 2,0 N/mm2
Toate datele reprezinta valori medii obtinute în urma mai multor teste, în conditii de laborator. În practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea si porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


12. SANATATE SI SECURITATE - Irita pielea. Exista riscul de afectare serioasa a ochilor. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu inspirati pulberea. In caz de contact cu ochii spalati imediat cu apa din abundenta si apelati la asistenta medicala. Purtati manusi corespunzatoare si protectie pentru fata si ochi. Pentru informatii suplimentare consultati fisa de securitate a produsului.

FISA TEHNICA VANDEX RAPID XL

Pop Ali Constructii