Pop Ali Constructii

FISA TEHNICA VANDEX QUICKBINDER

HOME DESPRE NOI SERVICII LUCRARI ANGAJARI CONTACT

Vanzari Vandex: Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com

FISA TEHNICA VANDEX QUICKBINDER

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Accelerator de priza pentru VANDEX SUPER

• Stopeaza penetrarea apei
• Timp de întarire 1 – 3 minute
• Utilizabil pentru beton si zidarie
• Lichid transparent, diluabil in apa1. DESCRIEREA PRODUSULUI VANDEX QUICKBINDER este un lichid alcalin care accelereaza priza lui VANDEX SUPER. Se poate dilua cu apa si nu contine clor sau solventi. VANDEX QUICKBINDER poate fi utilizat ca atare sau poate fi diluat cu apa in functie de natura aplicatiei.

2. DOMENII DE APLICARE - Amestecurile de VANDEX QUICKBINDER si VANDEX SUPER sunt folosite în urmatoarele cazuri:
• Etansarea scurgerilor severe de apa prin fisuri, rosturi, cavitati, orificii, etc.
• Etansarea rosturilor constructive care prezinta scurgeri
• Etansarea in camp a infiltratiilor de apa la structurile din beton

3. PROPRIETATI - VANDEX QUICKBINDER accelerează priza produsului VANDEX SUPER. Aceste amestecuri sunt eficiente în special pentru stoparea infiltraţiilor de apă – chiar sub presiune – la structuri din beton, zidărie de caramidă sau blocheţi. Timpul de priză al amestecului VANDEX QUICKBINDER – VANDEX SUPER este de cca. 1 minut la 200C. Dacă se foloseşte VANDEX QUICKBINDER diluat (1:1 cu apă, părţi volumice) timpul de priză este de cca. 3 minute la 200C.

4. LUCRARI PREGATITOARE - Daca sursa de infiltratii nu poate fi localizata atunci va trebui tratata întreaga suprafata umeda.
Se pregateste substratul în asa fel încât sa poata fi tratat. Urmele de vopsea, mucegai, vegetatie, ulei, gudron, etc., vor fi indepartate prin metode corespunzatoare. Îndepartati toate particulele neaderente. Suprafetele prea netede trebuie asperizate. Chiar înainte de aplicare îndepartati pe cât posibil cât mai multa apa de pe suprafetele ce urmeaza a fi tratate, prin metode adecvate si cât mai eficiente.
Se prepara o dilutie de VANDEX QUICKBINDER si apa în raport volumetric de 1:1 si apoi se prepara un mortar subtire prin amestecarea cu VANDEX SUPER în raport volumetric pulbere:lichid de 2:0,8. Se aplica imediat pe suport o pelicula de material folosind o pensula de tencuiala. Amestecati cantitati mici de material ce pot fi folosite înainte de întarirea amestecului.

5. ETANSARI - În zonele cu infltraţii masive prin fisuri, rosturi, orificii, etc., se va folosi metoda
etanşării prin colmatarea zonelor afectate.

a. Rosturi constructive cu infiltratii. Se sparge betonul de-a lungul rostului, pâna la suport solid practicând un slit cu o latime de 30-50 mm si o adâncime minima de 50 mm. Se curata cavitatea formata si se îndeparteaza apa în exces folosind un burete. Se amesteca 3-4 parti de VANDEX SUPER cu 1 parte VANDEX QUICKBINDER (parti volumice) si se face o umplere initiala a slitului de cca. 20 mm grosime, presând amestecul cu mâna. Folositi manusi de cauciuc!
Ulterior etansarii initiale pregatiti un mortar subtire preparat din 2 parti VANDEX SUPER si 0,8 parti apa (volumetric) cu care se peliculizeaza cavitatea ramasa. Se umple apoi intreaga cavitate, peste materialul înca umed, cu mortar VANDEX UNI MORTAR 1. Daca infiltratiile de apa sunt puternice poate fi necesara montarea unor tuburi de drenaj.

b. Etansarea zonelor cu infiltratii punctuale. Se localizeaza scurgerile în suportul de beton.
Se practica o cavitate cu o adâncime minima de 10 mm, pâna la beton sanatos, si având un diametru suficient (ex: sa încapa cel putin o coada de ciocan). Se curata si se spala cu grija cavitatea.
Se amesteca bine 4 parti de VANDEX SUPER si 1 parte VANDEX QUICKBINDER (volumetric) la o consistenta de mortar gros. Se amesteca puternic pâna la omogenizarea amestecului. Se modeleaza manual un “dop” (folosind manusi de cauciuc), care va putea fi folosit cca. 1 minut. Presati ”dopul” în orificiu – folosind de exemplu caoda unui ciocan – si mentineti presiunea asupra acestuia pâna ce materialul a intrat în priza (cel putin un minut).
Se aplica o pelicula de VANDEX SUPER peste restul cavitatii. Înainte de întarirea completa a materialului (VANDEX SUPER) se umple restul cavitatii cu VANDEX UNI MORTAR 1.
Dupa întarirea mortarului se aplica în doua straturi VANDEX SUPER. Protejati-va mâinile cu manusi de cauciuc!

c. Etansarea folosind tuburi de drenaj Se localizeaza zonele cu infiltratii.
Se sparge betonul în zona respectiva, minimum 15 cm în adâncime la un diametru minim de 10 cm. Se curata si se spala cu atentie cavitatea.
Se prepara o sarja corespunzatoare din VANDEX SUPER + VANDEX QUICKBINDER (vezi p-ctul 1). Introduceti un tub de drenaj (de ex. o teava din PVC de 3/4”) în cavitate, presand mortarul preparat în jurul tubului de drenaj, mentinând apasarea cel putin 1 minut.
Se aplica o pelicula de VANDEX SUPER în cavitatea ramasa.
Înainte de intarirea completa a VANDEX SUPER se umple restul cavitatii cu VANDEX UNI MORTAR 1.
Dupa ce VANDEX UNI MORTAR 1 a atins 2/3 din duritatea sa finala se extrage teava de drenaj, iar orificiul ramas se astupa în modul descris mai sus. În unele cazuri poate fi necesara repetarea operatiei. Dupa oprirea scurgerii de apa se aplica o pelicula de VANDEX SUPER si se umple restul cavitatii cu VANDEX UNI MORTAR 1. Dupa întarirea mortarului se aplica doua straturi de VANDEX SUPER.

Nota: Uneltele trebuie curatate imediat dupa folosire cu apa curata. Se recomanda pe cât posibil containere, galeti si unelte din plastic.

6. MOD DE AMBALARE - Galeti de plastic de 1 si 10 l.

7. DEPOZITARE - Daca depozitarea se face în spatii încalzite, la umbra, în ambalajul original nedesfacut si nedeteriorat, garantia produsului este de 2 ani.

8. DATE TEHNICE

Aspect Lichid
Culoare Incolor, transparent
Densitate bruta 1,15 kg/l
Valoare pH aprox. 12
Alte date Nu contine clor
Toate datele reprezinta valori medii obtinute în urma mai multor teste, în conditii de laborator. În practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea si porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


9. SANATATE SI SECURITATE - VANDEX QUICKBINDER este alcalin si poate irita pielea si ochii. Evitati contactul cu pielea si ochii. Purtati manusi si ochelari de protectie corespunzatoare. În cazul contactului cu pielea spalati imediat cu multa apa. În cazul contactului cu ochii spalati imediat cu multa apa si apelati imediat la servicii medicale.
Pentru informatii suplimentare consultati fisa de securitate a materialului.

FISA TEHNICA VANDEX QUICKBINDER

Pop Ali Constructii