Pop Ali Constructii

FISA TEHNICA VANDEX INJECTION GROUT

HOME DESPRE NOI SERVICII LUCRARI ANGAJARI CONTACT

Vanzari Vandex: Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com

FISA TEHNICA VANDEX INJECTION GROUT

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Mortar de ancorare si de injectie pe baza de ciment

Dimensiunea particulelor 0 0,15 mm1. PROPRIETATI - VANDEX INJECTION GROUT este un mortarl de ancorare si de injectie pe baza de ciment.

2. DOMENII DE APLICARE - VANDEX INJECTION GROUT se utilizeaza ca material de ancorare si de injectie pentru umplerea cavitatilor. Principalele domenii de aplicare sunt:

fixarea pieselor de ancorare in beton/roca
ancorarea pieselor de trecere pentru conducte
injectii pentru stabilizarea solului
ancorarea elementelor prefabricate din beton
ancorarea elementelor de fixare a conductelor
ancorarea post-tensionare
injectii pentru stabilizarea indiguirilor

3. PROPRIETATI - VANDEX INJECTION GROUT nu prezinta contractii si are o crestere in volum controlata. Nu contine cloruri si nu favorizeaza coroziunea. Cand este injectat in cavitati rezistenta inalta initiala produce o aderenta structurala rapida la beton si/sau la otel.

4. PREGATIREA/APLICAREA - Cantitatea maxima de apa utilizata pentru un sac de 20 kg de VANDEX INJECTION GROUT este de 6 litri.
Materialul sub forma de pulbere si cantitatea specificata de apa se amesteca cu un mixer mecanic.
Pentru o consistenta uniforma, fara cocoloase, se umezesc cu apa peretii mixerului inainte de prima amestecare. Amestecarile ulterioare se fac adaugand aproximativ 4 cincimi din apa necesara in mortarul uscat, timp de 2 minute, apoi adaugand restul de apa. Timpul de amestecare final depinde de tipul mixerului, dar trebuie sa fie de minimum 4 minute. Materialul gata amestecat trebuie sa aiba o consistenta uniforma si sa curga liber. Materialul amestecat si omogenizat este turnat in gol/cavitate sau aplicat cu un echipament special de injectie cu presiune.
In momentul aplicarii temperatura suportului trebuie sa fie ≥ 5 °C.

5. INTARIREA - Intarirea se va realiza, ca pentru toate mortarele de ciment cu intarire hidraulica, prin protejarea zonelor expuse, cu panze umezite urmata de aplicarea unor folii de polietilena. Daca se acopera cu folii de polietilena este importanta evitarea acumularii caldurii sub acestea. Acest lucru se realizeaza prin stropirea regulata cu apa. Intarirea trebuie sa dureze cel putin 5 zile, si trebuie sa aiba loc cat mai rapid dupa turnarea materialului, insa neaparat inainte ca suprafata mortarului sa inceapa sa se intareasca. Ca alternativa la tehnicile de intarire traditionale se pot folosi compusii de intarire. Dupa utilizare sculele si uneltele trebuie bine curatate cu apa.

6. CONSUM - Cantitatea calculata (mortar gata amestecat) pe m3: 1600 kg

7. MOD DE AMBALARE - Saci de hartie de 20 kg

8. DEPOZITARE - Daca se depoziteaza in spatii inchise si uscate, in ambalajul original nedesfacut, garantia produsului este de 12 luni.

9. DATE TEHNICE

Proprietatile mortarului uscat
Dimensiunea agregatelor (mm)

< 0.15
Proprietatile mortarului amestecat
Densitatea amestecului proaspat (kg/dm3)
Gradul de expandare aproximativ (%)
Perioada de lucrabilitate (20°C)
Temperatura de lucru, temperatura suportului (°C)
La temperaturi sub 5°C se vor lua masuri corespunzatoare pentru lucrul la temperaturi joase

2.05
approx. 0.7
approx. 60 min.
≥+5
Proprietatile mortarului uscat
Rezistenta la compresiune (N/mm2)
Aprox.
Rezistenta la incovoiere (N/mm2)
Aprox.

1 zi 7 zile 28 zile 90 zile
 57   80    94      105.0
1 zi 7 zile 28 zile 90 zile
 9   11.5    12      12
Pastrarea epruvetelor conf. DIN EN 196, p.1. Toate datele reprezinta valori medii obtinute in urma mai multor teste, in conditii de laborator. In practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea, porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


12. SANATATE SI SECURITATE - VANDEX INJECTION GROUT contine ciment. Irita pielea. Riscul de afectare a ochilor este ridicat. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu inspirati pulberea. Evitati contactul cu pielea si ochii. In cazul contactului cu ochii spalati imediat cu multa apa si apelati la servicii medicale. Purtati manusi de protectie corespunzatoare si protectie pentru maini si fata. Pentru informatii suplimentare consultati fisa de securitate a materialului.

FISA TEHNICA VANDEX INJECTION GROUT

Pop Ali Constructii