Pop Ali Constructii

FISA TEHNICA VANDEX GROUT 04 / 08 / 16

HOME DESPRE NOI SERVICII LUCRARI ANGAJARI CONTACT

Vanzari Vandex: Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com

FISA TEHNICA VANDEX GROUT 04 / 08 / 16

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Mortar de ancorare pe baza de ciment

Plasticitate excelenta
Usor expandabil
Nu se contracta
Rezistenta mecanica finala ridicata
Rezistenta la inghet si la sare1. DESCRIEREA PRODUSULUI VANDEX GROUT este un material de ancorare pe baza de ciment cu urmatoarele dimensiuni ale agregatelor:
GROUT 04 cu dimensiunile agregatelor intre 0-4 mm, indicat pentru cavitati de 15-60 mm
GROUT 08 cu dimensiunile agregatelor intre 0-8 mm, indicat pentru cavitati de 50-100 mm
GROUT 16 cu dimensiunile agregatelor intre 0-16 mm, indicat pentru cavitati de 60-400 mm

2. DOMENII DE APLICARE - VANDEX GROUT se utilizeaza in ingineria civila si structurala pentru ancorare si ca placa suport. Principalele domenii de aplicare sunt:

Ancorare structuri din otel
Pentru lucrari de subturnari
Ancorare batiuri utilaje
Poduri
Cai de rulare si placi (macarale)
Ancorarea utilajelor si prezoanelor
Elemente prefabricate
Fundatii
Ancorare subacvatica

3. PROPRIETATI - VANDEX GROUT nu prezinta contractii si are o crestere in volum controlata. Nu contine cloruri si ciment cu continut ridicat de alumina, este rezistent la inghet, la sare, la materiale abrazive.

4. PREPARAREA - Cantitatea maxima de apa pentru un sac de 25 kg de material este:
VANDEX GROUT 04 3,8 l.
VANDEX GROUT 08 3,0 l.
VANDEX GROUT 16 2,5 l.
Materialul sub forma de pulbere si cantitatea specificata de apa se amesteca cu un mixer mecanic. Pentru o consistenta uniforma, fara cocoloase, se umezesc cu apa peretii mixerului inainte de prima amestecare. Amestecarile ulterioare se fac adaugand aproximativ 4/5 din apa necesara in mortarul uscat, timp de 2 minute, apoi adaugand restul de apa. Timpul de amestecare final depinde de tipul mixerului, dar trebuie sa fie de minimum 4 minute. Materialul gata amestecat trebuie sa aiba o consistenta uniforma si sa curga liber.

5. MODUL DE APLICARE - Materialul amestecat si bine omogenizat se toarna in cavitate. Ancorarea in spatele elementelor de otel sau sub batiuri se face in cofraje anterior executate, strans si fara suctiuni. Atunci cand cavitatea nu are laturile egale, VANDEX GROUT 04 trebuie aplicat intr-o singura turnare continua de-a lungul laturii mari. In functie de dimensiunea elementului ce trebuie ancorat, poate fi necesara utilizarea unei palnii sau a unui tub pentru asigurarea ca materialul a umplut complet intreaga cavitate. Datorita fluiditatii bune a mortarului de ancorare nu este necesara compactarea ulterioara. Ca metoda alternativa VANDEX GROUT poate fi turnat si prin pompare in cazul unor lucrari de amploare. Obtinerea un mortar cu densitate ridicata (continut redus de goluri de aer) se realizeaza practicand orificii de ventilare sau fante, prevazute constructiv, in asa fel incat presiunea aerului sa nu impiedice curgerea naturala a mortarului.

6. INTARIREA - Intarirea se va realiza, ca pentru toate mortarele de ciment cu intarire hidraulica, prin protejarea zonelor expuse cu panze umezite urmata de aplicarea unor folii de polietilena. Atunci cand se acopera cu folii de polietilena este importanta evitarea acumularii caldurii sub acestea. Acest lucru se realizeaza prin stropirea regulata cu apa.
Intarirea trebuie sa dureze cel putin 5 zile. Ca alternativa la tehnicile de intarire traditionale se pot folosi compusii de intarire. Dupa utilizare sculele si uneltele trebuie bine curatate cu apa.

8. CONSUM - Cantitatea calculata (mortar gata amestecat) pe m2
GROUT 04: 1990 kg GROUT 08: 2060 kg GROUT 16: 2130 kg

9. MODUL DE AMBALARE - Saci de hartie de 25 kg

10. DEPOZITARE - Daca se depoziteaza in spatii inchise si uscate, in ambalajul original nedesfacut, garantia produsului este de 12 luni.

11. DATE TEHNICE

Proprietatile mortarului uscat
Dimensiunea agregatelor (mm) GROUT 04: 0-4
GROUT 08: 0-8
GROUT 16: 0-16
Proprietatile mortarului amestecat
Densitatea amestecului proaspat (kg/dm3) 2.3
Gradul de expandare aproximativ (%) approx. 0.5
Perioada de lucrabilitate (20°C) approx. 45
Temperatura de lucru, temperatura suportului (°C) ≥+5
Intervalul de lucru -40 °C pana la +90 °C
Temperatura de aplicare +5 °C pana la +40 °C (substrat)
La temperaturi sub 50C se vor lua masuri corespunzatoare pentru lucrul la temperaturi joase
Proprietatile mortarului uscat
Rezistenta la compresiune (N/mm2) 1 zi 7 zile 28 zile 90 zile
Aprox. 50     80     90     100
Rezistenta la incovoiere (N/mm2) 1 zi 7 zile 28 zile 90 zile
Aprox. 7     10     11       12
Pastrarea epruvetelor conf. DIN EN 196, p.1. Toate datele reprezinta valori medii obtinute in urma mai multor teste, in conditii de laborator. In practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea, porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


12. SANATATE SI SECURITATE - VANDEX GROUT contine ciment. Irita pielea. Riscul de afectare a ochilor este ridicat. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu inspirati pulberea. Evitati contactul cu pielea si ochii. In cazul contactului cu ochii spalati imediat cu multa apa si apelati la servicii medicale. Purtati manusi de protectie corespunzatoare si protectie pentru maini si fata. Pentru informatii suplimentare consultati fisa de securitate a materialului.

FISA TEHNICA VANDEX GROUT 04 / 08 / 16

Pop Ali Constructii