Pop Ali Constructii

FISA TEHNICA VANDEX CRS REPAIR MORTAR HB

HOME DESPRE NOI SERVICII LUCRARI ANGAJARI CONTACT

Vanzari Vandex: Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com

FISA TEHNICA VANDEX CRS REPAIR MORTAR HB

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Mortar de reparatie pe baza de ciment

monocomponent
inalta compatibilitate cu betonul
lucrabilitate excelenta
ambalaj ecologic1. DESCRIEREA PRODUSULUI - Datorita greutatii sale specifice reduse VANDEX CRS REPAIR MORTAR HB este destinat in special reparatiilor zonelor deteriorate la intrados (pe tavane). Dupa intarire VANDEX CRS REPAIR MORTAR HB are aceleasi proprietati ca un mortar de ciment sau beton usor (consultati datele tehnice).

2. PREGATIREA SUPRAFETEI - Suportul trebuie sa fie solid si curat. Urmele de bitum, uleiuri, grasimi, vopsea, etc. trebuie indepartate. Se curata sau se sableaza toti contaminantii de suprafata, laptele de ciment si particulele neaderente.
Inainte de aplicarea produsului VANDEX CRS REPAIR MORTAR HB se umezeste zona de interventie. Suportul trebuie sa fie umed dar nu ud in momentul aplicarii.

3. PREPARAREA - Amestecati 20 kg de VANDEX CRS REPAIR MORTAR HB cu 3-3,5 litri de apa curate cel putin 3-5 minute, utilizand un mixer cu turatie redusa. Daca materialul are tendinta de intarire se mai amesteca odata. Nu adaugati mai multa apa.
Amestecati intens continutul intregului sac de mortar uscat, in mod treptat. Daca se amesteca cantitati mari trebuie folosit un mixer mecanic corespunzator, cu turatie mica. In functie de temperatura perioada de lucrabilitate este de aprox. 30 de minute.
Contine aggregate usoare. Daca este posibil preparati saci intregi pentru a evita posibile segregari.

4. MODUL DE APLICARE - VANDEX CRS REPAIR MORTAR HB poate fi aplicat cu fierul de glet sau prin pulverizare pe suport la o grosime peri strat de pana la 5 cm per strat. Pentru grosimi mai mari mortarul se aplica in straturi successive.
Pentru aderenta maxima se aplica initial un strat de aderenta de VANDEX CRS REPAIR MORTAR HB pe suportul umezit. Imediat dupa aplicarea stratului de aderenta se aplica stratul de VANDEX CRS REPAIR MORTAR HB la grosimea specificata a stratului. Daca amestecul se intareste in timpul procesului se reamesteca; nu se adauga apa. Durata de lucrabilitate este de aprox. 30 minute.
Dupa intarirea initiala se striaza pentru asigurarea aderentei straturilor urmatoare.
A nu se folosi la temperature sub +5 C sau pe suporturi inghetate.

5. INTARIREA - Imediat dupa aplicare mortarul trebuie protejat impotriva uscarii rapide ca urmare a temperaturilor ridicate sau vanturilor puternice timp de 2-3 zile, folosind folii de plastic sau panze umede.

6. CONSUM - Pentru realizarea unui strat de 10 mm grosime sunt necesare aprox. 14.5 kg/mp de VANDEX CRS REPAIR MORTAR HB (mortar uscat) respectiv aprox. 17 kg/mp de VANDEX CRS REPAIR MORTAR HB (amestec preparat).

7. MOD DE AMBALARE - Saci de hartie dublati cu folie de polietilena la interior.

8. DEPOZITARE - Daca se depoziteaza n spatii inchise si uscate, n ambalajul original nedesfacut, garantia produsului este de 12 luni.

9. DATE TEHNICE

Aspect Pulbere de culoare gri
Densitate sub forma uscata Aprox. 1.1 kg/l
Densitate sub forma de mortar preparat Aprox. 1.7 kg/l
Rezistenta la compresiune > 30 N / mm 2
Rezistenta la incovioere >5N/ mm 2
Aderenta la suport 1.2 N/mm 2
Modulul de elasticitate 20.000 N/mm 2
Toate datele reprezinta valori medii obtinute in urma mai multor teste, in conditii de laborator. In practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea, porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


10. SANATATE SI SECURITATE - VANDEX CRS REPAIR MORTAR HB contine ciment. Irita pielea si ochii. Poate cauza alergii la contactul cu pielea. A nu se lasa la indemana copiilor. In cazul contactului cu pielea si ochii spalati imediat cu multa apa si apelati la servicii medicale. Purtati manusi de protectie corespunzatoare.
Pentru informatii suplimentare consultati fisa de securitate a materialului.

FISA TEHNICA VANDEX CRS REPAIR MORTAR HB

Pop Ali Constructii