Pop Ali Constructii

FISA TEHNICA VANDEX ACCELERATOR

HOME DESPRE NOI SERVICII LUCRARI ANGAJARI CONTACT

Vanzari Vandex: Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com

FISA TEHNICA VANDEX ACCELERATOR

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Accelerator pentru ciment Portland

Stopeaza penetrarea apei
Utilizat pentru beton si zidarie
Timp de intarire intre 30 de secunde si 5 minute
Lichid transparent, se poate dilua cu apa1. PROPRIETATI - VANDEX ACCELERATOR este un accelerator pentru ciment Portland sub forma de lichid transparent avand ca diluant apa. Este alcalin, fara cloruri si nu este daunator pentru otel.

2. DOMENII DE APLICARE - VANDEX ACCELERATOR este utilizat pentru lucrari de remediere si tratamente de impermeabilizare pentru beton si zidarie atunci cand este necesara accelerarea timpului de priza. Domeniile de aplicare tipice sunt:
Rosturi constructive
Rosturi radier-perete
Treceri de conducte
Infiltratii/exfiltratii de apa

3. PROPRIETATI - VANDEX ACCELERATOR reduce timpul de priza al cimentului Portland si al mortarelor pe baza de ciment Portland si nisip.
VANDEX ACCELERATOR poate fi utilizat ca atare sau diluat cu apa intr-un raport maxim de 1:4.
Timpul de priza depinde de concentratia de VANDEX ACCELERATOR. Daca se utilizeaza VANDEX ACCELERATOR nediluat, timpul de priza este de aprox. 30 secunde la +20C. Dilutia maxima (1:4) va asigura un timp de intarire de aprox. 5 minute la +20C. Atunci cand se utilizeaza pentru mortare pe baza de ciment Portland raportul de amestec ciment:nisip este de 1:3.

4. PREGATIREA SUPRAFETEI - Se curata intens suprafata ce urmeaza a fi tratata. Algele, vopseaua, uleiurile, gudronul, etc., trebuie complet indepartate. Fisurile se deschid, zonele segregate se prelucreaza prin buciardare, orificiile tehnlogice se astupa, etc., pana la obtinerea unei suprafete sanatoase din punct de vedere structural. Se indeparteaza toate particulele neaderente. Suprafetele prea netede se asperizeaza. Suportul nu trebuie sa fie uscat in momentul aplicarii ci usor umed. La nevoie se preumezeste.

5. PREPARAREA - Se prepara solutia corespunzatoare de VANDEX ACCELERATOR, dupa caz.
Pentru mortare din ciment Portland si nisip, se prepara un amestec uscat aduagand 1- 3 parti de nisip curat si uscat la 1 parte de ciment Portland si se amesteca bine.
Utilizati numai ciment Portland cu termenul de garantie neexpirat.

6. APLICAREA - Se toarna concentratia corespunzatoare de VANDEX ACCELERATOR intr-o galeata sau un vas similar. Se presara amestecul de ciment si nisip uscat in lichid amestecand continuu, pana cand se obtine un mortar uniform, avand consitenta ceruta.
Se amesteca numai cantitati mici de material. Daca amestecul intra in priza inainte de a fi aplicat nu se mai adauga lichid, se elimina, apoi se prepara o noua sarja de material.
Pentru reparatii sau reprofilari ale cavitatilor rezultate din prelucrari anterioare, mortarul se aplica cu o gletiera metalica. Asigurati-va ca mortarul are aderenta corespunzatoare la suport.
Atunci cand se remediaza suprafete cu infiltratii de apa, zonele afectate se prelucreaza prin buciardare sau spituire pana la suport sanatos fiind apoi astupate utilizand ciment amestecat cu VANDEX ACCELERATOR concentrat, inainte de nivelarea finala cu mortar de reparatie. Nivelati suprafetele de reparat utlizand mortar sau beton de aceasi calitate cu a materialul suportului.
Post-tratament: Consultati literatura Vandex relevanta pentru detalii privind tratamentul post-aplicare al materialelor pentru impermeabilizari de tip Vandex (de ex. pentru subsoluri, structuri purtatoare de apa, etc.)
Nota: Sculele si uneltele trebuie curatate cu apa imediat dupa utilizare.

7. MOD DE AMBALARE - Bidoane de plastic de 10 l.

8. DEPOZITARE - Daca se depoziteaza in spatii inchise si uscate, in ambalajul original nedesfacut,
garantia produsului este de 2 ani. Produsul este rezistent la inghet pana la -20°C.

9. DATE TEHNICE

Stare de agregare Lichid
Culoare Transparent
Densitatea 1,25 kg/l
Valoarea pH-ului >13
Alte date Nu contine cloruri
Toate datele reprezinta valori medii obtinute in urma mai multor teste, in conditii de laborator. In practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea, porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


10. SANATATE SI SECURITATE - VANDEX ACCELERATOR este coroziv. Produce arsuri. Purtati imbracaminte de protectie adecvata, manusi si protectie pentru fata/ochi. In caz de accident sau daca nu va simtiti bine apelati imediat la servicii medicale (prezentati eticheta daca este posibil). In cazul contactului cu ochii spalati imediat cu multa apa si apelatii la sericii medicale. Indepartati imediat imbracamintea contaminata. Dupa contactul cu pielea spalati imediat cu multa apa. Clasa de transport UN 1819 ADR/RID 8/42. Pentru informatii suplimentare consultati fisa de securitate a materialului.

FISA TEHNICA VANDEX ACCELERATOR

Pop Ali Constructii